Skip to content
Menu
Menu
Menu

✓ Gratis bezorging vanaf €50

✓ Handgemaakt sjaals

✓ 100% natuurlijke materialen

✓ Fair Trade

Een mooie en fair trade sjaal koop je hier

Amor Collections werkt voor het maken van mooie sjaals samen met een van de belangrijkste organisaties op het gebied van eerlijke handel in India, genaamd PRADAN. Zij zorgen ervoor dat ook armere gezinnen voldoende inkomen kunnen genereren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door het maken van een mooie sjaal. PRADAN streeft ernaar om in de armste gebieden niet alleen de plaatselijke werkgelegenheid te verbeteren, maar doceert ook de bevolking zodat zij betere en mooiere producten kunnen ontwikkelen.

De mooie stoffen voor onze fair trade sjaal

De productie van Thasar-zijde en de typisch Indiase Khadi-stof is één van deze mooie projecten van PRADAN. Zij helpen mensen in de armste gebieden van India met het verbeteren van de kwaliteit van bomen, het maken en onderhouden van waterputten en dus het verbeteren van het leefgebied van vlinders en rupsen. Zo wordt er hoogwaardig Thasar-zijde geproduceerd, dat ook weer gebruikt kan worden in Khadi-stof.

Een fair trade sjaal van natuurvriendelijke zijde

De fair trade sjaals van Amor Collections worden gemaakt van zuivere natuurzijde. Deze wordt gekweekt in de buitenlucht, niet in kassen. Naast deze natuurzijde wordt er voor de productie van onze fair trade sjaals ook gewerkt met Eri zijde, dit is de zogenoemde Non-violent of AHIMSA zijde. Het belangrijkste aan deze zijde is dat de rups zelf de cocon verlaat alvorens productie. Van deze beide ecologische, handgeweven kwaliteiten hebben wij een mooie selectie fair trade sjaals, gemaakt van 100% zijde, maar ook sjaals gemaakt van blends met katoen of wol.

Bestel een unieke, typisch Indiase sjaal

Daarnaast is er ook Khadi-textiel, dat is handgesponnen en -geweven stof uit India.
Katoen is het meest gebruikte materiaal, maar ook wol en zijde wordt gebruikt voor onze unieke sjaals. Khadi-textiel  is een belangrijk element in de Indiase cultuur. Het staat symbool voor de strijd voor vrijheid en zelfstandigheid van India. Meer dan 800.000 Indiërs hebben een inkomen door het spinnen en weven van Khadi. Hierdoor speelt Khadi een grote rol in de Indiase economie, en daar draag jij aan bij door het kopen van een fair trade sjaal van Amor Collections. Wil je een mooie sjaal bestellen, maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Bel naar +31 (0)73 6565140 of +31 (0)6 55 89 33 47.

Fair trade banner