Fair Trade

Amor Collections werkt samen met een van de belangrijke Fair Trade organisaties in India, genaamd PRADAN.
Deze organisatie streeft ernaar om  in de armste gebieden niet alleen de  plaatselijke werkgelegenheid te vergroten maar doceert ook de bevolking zodat zij betere en mooiere producten kunnen ontwikkelen.

De TASAR (zijde) en KHADI productie is één van deze mooie projecten.
PRADAN helpt de mensen in de armste gebieden van India met het verbeteren van de kwaliteit van de bomen, het maken en onderhouden van waterputten en dus het leefgebied van de vlinders en rupsen.

Natuurzijde wordt gekweekt in de buitenlucht, niet in kassen. Naast deze natuurzijde wordt er ook gewerkt met Eri zijde, dit is de zogenoemde Non-violent of AHIMSA zijde. Het belangrijkste aan deze zijde is dat de rups zelf de cocon verlaat alvorens productie. Van deze beide ecologische, handgeweven kwaliteiten hebben wij een mooie selectie shawls in 100% zijde maar ook in blends met katoen of wol.

Daarnaast is er ook Khadi-textiel, dat is handgesponnen en –geweven stof uit India.
Katoen is het meest gebruikte materiaal maar ook wol en zijde wordt gebruikt.
Khadi-textiel  is een belangrijk element in de Indiase cultuur,  het staat symbool in de strijd voor vrijheid en zelfstandigheid van India. Meer dan 800.000 Indiers hebben een inkomen door het spinnen en weven van Khadi.

Fair trade banner